Het oude versus het nieuwe NORMAAL. LOKAAL?

Of: Hebben de Boeren in de gaten wat ze boven het hoofd hangt?

Corona even buiten beschouwing latend

Want, Corona en alle maatregelen eromheen, daar gaat het niet om, daar gaat het niet over. Corona is aangegrepen als een geweldig middel om een rookgordijn op te werpen en het moet gezegd, dat is aardig gelukt.

Waar gaat het dan wel over?

Op het gevaar af een wappie genoemd te worden, al is dat zo langzamerhand een geuzennaam…., hier een idee van hoe de wereld er op zeer korte termijn wel eens uit zou kunnen gaan zien.

Vergeet niet dat "De Wappies"hebben voorspeld dat:
- de spoedwet niet tijdelijk zou zijn
- onze vrijheden blijvend zouden worden ingekort
- vaccins niet zou gaan werken als beloofd
-- Je kunt nog steeds iemand besmetten
-- Je kunt nog steeds besmet worden
- vaccins niet veilig zijn
-- see this video
- Dat de overheid onbetrouwbaar blijkt
-- Wanneer DAT nog niet duidelijk is?
VOORSPELLING
- De mondkaplicht komt terug

En dat dit...en meer..bewaarheid blijkt. Wanneer je het wilt zien.

The Great Reset in Amerika

We weten nu wel dat niet alles wat uit de US of A komt even goed is. Daarom dit voorbeeld waarvan we zeker kunnen zijn dat dat zich in Nederland ook al afspeelt op meer of minder grote schaal.

De Biden Administration is “a puppet on a string” van Klaus Schwab, de geestelijk vader van The Great Reset. Veel van wat we nu in de US zien gebeuren zal hier gebeuren, wanneer je het tenminste wilt zien.

Hier volgen wat voorbeelden. Laten we elkaar niet in de haren vliegen over het wel of niet consumeren van vlees. We zijn het erover eens dat dat minder moet en diervriendelijker. Het is duidelijk dat we sowieso gezonder moeten gaan eten alleen al om ons immuunsysteem te versterken. Dat is ontzettend belangrijk, maar wat er omheen gebeurt is nog belangrijker. Dat gaat er namelijk over of we straks nog wel iets te eten hebben überhaupt! Zonder boeren zijn we afhankelijk van andere landen en dat lijkt in een globaliserende wereld met één wereldregering niet de meest gunstige positie. De macht die je zo over een hele bevolking weggeeft is enorm. De afhankelijkheid wordt dan wel erg groot. Zeker gezien het feit dat we een exporterende natie zijn, geen importerende.

Vraag en Aanbod in geval van vlees

Dat geldt natuurlijk voor alle producten, in dit geval is het echter overduidelijken een angstaanjagend voorbeeld. In de US zijn er vier grote “Beefpackers¨: JBS,  Cargill, Tyson en National Beaf. Samen hebben ze 85% van de markt in handen. Samen knijpen ze de boer uit en vragen ze de hoofdprijs aan de supermarkt en dus aan de consument. Ooit werd dat tegengegaan door anti-monopolie en -kartel-wetten, maar dat is niet meer. Lijkt dat niet op wat er bij ons gebeurt? En dan niet alleen in de vlees-industrie.

Van de werking van vraag en aanbod is geen sprake meer. Tot 2015 was het zo dat wanneer de beefprijs omhoog schoot dan ging ook de prijs per koe omhoog. Dat is niet meer het geval. De vleesprijs, bewerkt, stijgt enorm, de prijs van de koe daalt omdat de boer te weinig voor zijn product krijgt. Beefpackers worden rijk en de boeren leggen een voor een het loodje. Dit lijkt een vooropgezet plan, in het verlengde van het vernietigen van het Midden en Kleinbedrijf en het overdragen van enorme verantwoordelijkheden naar gigantische bedrijfs-molochen als bijvoorbeeld Google en Amazon. Daarbij moge duidelijk zijn dat dit voorbeeld binnen de vleesindustrie niet alleen staat binnen de land-en tuinbouw. In alle sectoren doet zich dit voor.

En nu toch investeren?

Ondertussen investeren al die eerder genoemde Beefpackers in alternatieven voor vlees uit plantaardige en kunst-materialen. Alles gericht op het volledig uitbannen van vlees. Niet door iets aan de vraag te doen, maar door het aanbod af te breken. De partijen waaraan de boeren leveren zijn dus tegelijkertijd hun vijand. De Beefpackers zeggen zelf dat een stukje vlees een luxe-artikel wordt, niet voor de gewone man.

Destroy and Build Back Better

Vrij naar Klaus Schwab

Ondertussen

Ondertussen koopt Bill Gates zich helemaal suf aan landbouwgrond. Hij is nu al de grootste landbouwgrond-eigenaar in de US. Het lijkt erop dat die grond niet meer voor voedselproductie ingezet zal worden op de korte termijn. En dus wordt letterlijk vanaf de bodem de voedselschaartste aangewakkerd. Mensen met angst voor een virus, met een rammelende maag zijn heel simpel te bespelen, vraag het Herman Goehring. Of vraag het Klaus Schwab.

Van tijd tot tijd zullen er kunstmatige voedsel- en watertekorten zijn en beperkte medische verzorging om de massa eraan te herinneren dat hun bestaan afhangt van de goede wil van het comité van 300.

Klaus Schwab in “The Great Reset”.

Blackrock

Ondertussen doet hetzelfde zich voor in de structurering van, de beschikbaarheid van huurhuizen. Black Rock, de grootste investeringsmaatschappij ter wereld koopt, ook al in Nederland, hele huizenrijen op. Wanneer een Amerikaan de hypotheek niet meer kan betalen dan schiet Blackrock hem te hulp, koopt het huis en jij als de vorige eigenaar mag dan gaan huren.

Own Nothing and be Happy

Klaus Schwab

De bedoeling van de hele machinerie zoals die wordt opgetuigd, is daar om onze hele maatschappij te veranderen. En dat in recordtempo zonder dat iemand ook maar wordt gevraagd of zij of hij (wij dus) het ermee eens is/zijn. Opgelegd vanuit de hoogste regionen van de macht, echt niet omdat ze ons zo aardig vinden, maar om er zelf rijker van te worden. Overal ter wereld, tegelijkertijd. Dit heeft vele jaren van voorbereiding gekost. Binnen die gelederen der macht die Klaus “Het Comité van 300 noemt¨, vindt men dat we met tevelen zijn dus een beetje uithongeren kan geen kwaad.

Ten minste 4 miljard “nutteloze eters” zullen tegen het jaar 2050 geëlimineerd zijn door middel van beperkte oorlogen, georganiseerde epidemieën van dodelijke snelwerkende ziekten en uithongering.

Klaus Schwab in zijn boek ¨The Great reset”.

Lokaal Lokaal Lokaal Lokaal

Lokaal produceren en consumeren lijkt de enige weg om de plannen zoals men die met ons voorheeft te voorkomen. Dat gebeurt al enigszins maar moet op veel grotere schaal. Dat hangt grotendeels af van de consument; wanneer die naar de supermarkt blijft rennen wordt het wel erg moeilijk voor de aanbieder om een business case op te bouwen. SAMEN is hier duidelijk de enige weg.

Inflatie

Alle centrale banken ter wereld hebben de geld-drukpers op volle kracht aan staan. Met als reden dat de ¨corona-crisis’ bezworen moet worden. Er is daarom nog weinig te merken van een economische neergang, alles wordt kunstmatig overeind gehouden met behulp van enorme geldinjecties. Dat die wijze niet door kan gaan moge duidelijk zijn. Kijk naar de toenmalige Weimarse Republiek waar dit ontaardde in een hyperinflatie van honderden procenten per jaar. Wanneer je in de winkels komt, of benzine tankt dan merk je dit meteen. De prijzen schieten de pan uit. Maar jouw inkomen blijft hetzelfde, dit resulteert in armoede onder nog grotere groepen van de bevolking. Een beetje zwart bijklussen is straks niet meer mogelijk, want al het geld wordt digitaal en is dus volledig controleerbaar.

Deze gecontroleerde realisatie van armoede en dus voedselschaarste is vooropgezet. Als al eerder vermeld is het makkelijk een hongerige en angstige bevolking in toom te houden. Dit is waar we heengaan wanneer we er niets aan doen. Om te beginnen: denk en doe lokaal!



Wijziging Mondkapplicht (niet het afschaffen dus).

Geef een reactie