The Great Narrative, het vervolg op The Great Reset

Klik op de afbeelding voor de video.

De Grote Reset, deel twee: het Grote Verhaal Project van het Economisch Wereldforum

Klaus Schwab en het Wereld Economisch Forum zijn hun volgende grote stap aan het plannen.

Tijd is van essentieel belang, en Klaus Schwab en het World Economic Forum zijn hier om u te redden van uzelf. De “klimaatnoodsituatie” is aangebroken en “we” hebben geen tijd te verliezen, “het milieu staat op de rand van een ramp en klimaatverandering is een existentiële bedreiging”.

Klaus Schwab, het hoofd van het beruchte Wereld Economisch Forum, hamert op de eerder genoemde oproep tot actie op vrijwel elke pagina van zijn nieuwste manifest: “The Great Narrative,” dat dienst doet als deel twee van zijn The Great Reset boekenserie.

Het einde van de Covid Mania

Als erkenning van het einde van de COVID Mania is The Great Narrative een poging om ons op scherp te zetten. Het is een grootse oproep tot grootscheepse actie om de “klimaatnoodsituatie” te bestrijden, via Klaus Schwab’s gelegitimeerde elite. Het hamert onophoudelijk op de schijnbare noodzaak om dramatische tirannieke maatregelen te nemen om in te grijpen in het klimaat. En met ingrijpen in het klimaat bedoelt hij het radicaal heroriënteren van elke natie op aarde door het opleggen van een totalitaire wereldwijde bestuursorde.

Volgens Schwab moet de wereld snel worden omgevormd volgens de ontwerpen van een technocratische elite, en “moeten wij” de ideeën en beleidsvoorkeuren overnemen van 50 zorgvuldig uitgekozen “vertellers” die hij voor het boek heeft geïnterviewd en die hij omschrijft als “mondiale denkers en publieke intellectuelen”.

Klik op afbeelding of HIER voor Video

Schwab beschrijft The Great Narrative als een boek dat “verder gaat dan het domein van de theorie,” en dient als een “oproep tot actie.”

“Wij zijn van mening dat onze samenlevingen en economieën, nu zij herstellen van de pandemie en de weg inslaan naar radicale en versnelde veranderingen, … afgestemd moeten zijn op de behoeften van onze wereldwijde gemeenschappen”, aldus de auteur.

Schwab houdt zich bezig met uiteenlopende ideologieën en politieke standpunten, maar er is één groep mensen die in zijn geheel moet worden weggezet. Die groep bestaat natuurlijk uit individuen en groepen die niet in zijn klimaatverhaal geloven. Schwab kan zijn minachting voor deze schurkenstaten, die zich volgens hem met afkeer grotendeels in de Verenigde Staten bevinden, niet verbergen. Tot de vijanden van zijn kumbaya-wereld behoren volgens Schwab nationalisten, populisten, individualisten en voorstanders van vrije markten.

Schwab beschrijft deze groep van vermeende boosdoeners als samenzweringstheoretici die verantwoordelijk zijn voor alle kwalen van de wereld. Deze individuen steunen “anti-wetenschapsbewegingen” die “het afnemen van de COVID-19 pandemie verlengen,” schrijft Schwab, eraan toevoegend dat deze groep “zowel de volksgezondheid belemmert, en meer fundamenteel, ons vermogen om eensgezind voorwaarts te gaan.”

Hoe dan ook, genoeg van die boosdoeners die de woede van de auteur opwekken. Schwab heeft zijn ogen op de prijs gericht, en er is geen tijd te verliezen.

“Klimaatactie, duurzaamheid, inclusiviteit, mondiale samenwerking, gezondheid en welzijn” zijn de belangrijkste thema’s van onze tijd.

“Als we niet onmiddellijk en resoluut in actie komen, zou onze biosfeer zo vijandig worden dat de groei van de wereldeconomie zou ontsporen en … de politieke en sociale stabiliteit verder in gevaar zou komen,” voegt Schwab eraan toe.

In de ene pagina na de andere geeft de baas van het Economisch Wereldforum blijk van zijn ideologische toewijding aan de klimaatagenda. Klimaatverandering is het “grootste collectieve actieprobleem waarmee we ooit zijn geconfronteerd,” zegt hij, eraan toevoegend dat “de mensheid nog nooit voor een taak heeft gestaan die zo complex, ambitieus en verreikend is als het stoppen van de ineenstorting van ons ecosysteem en het stabiliseren van het klimaat”.

Klaus Schwab heeft een ongelooflijk God-complex.

Hij herinnert de lezer regelmatig aan zijn schijnbaar onbegrensde technocratische vermogens. Hij onthult routinematig dat hij gelooft dat zijn groep collega’s over goddelijke krachten beschikt, en dat deze technocraten, als zij eenmaal hun totale deskundigheid verenigen, een ongekend geluk en orde kunnen bewerkstelligen, als zij eenmaal de baas over ons allen zijn.

Schwab beschouwt “ongelijkheid”, vooral aan de financiële kant, als van het grootste belang. Maar in plaats van kansen te scheppen voor de massa’s, geeft hij de voorkeur aan een systeem van staatscontrole, dat volgens hem “demonstraties en sociale onrust” zou verminderen.

Schwab en zijn co-auteur pleiten voor een “nieuw sociaal contract,” en stellen een aantal oplossingen voor om de klimaatagenda vooruit te helpen.

Hij pleit voor de consolidatie van mondiale centrale banken rond klimaatactie.

Zij erkennen dat deze “overgangsperiode” voor sommigen wreed kan zijn, en pleiten voor het benutten van de economische productiviteit door “op de natuur gebaseerde oplossingen”.

Schwab en de zijnen hebben het ook over de komst van de “bio-economie” of de doelgerichte vernietiging van betrouwbare energie, terwijl mensen gedwongen worden “alternatieve voedseleiwitbronnen” te eten, zoals bonen en insecten.

Een andere oplossing is die van “klimaatengineering”, zoals het blokkeren van de zon om te trachten de temperatuur op aarde te manipuleren.

Klaus Schwab is een schurk uit een stripboek, en in Het Grote Verhaal legt hij de werkelijk krankzinnige, extremistische agenda bloot van het Wereld Economisch Forum, dat via zijn Davos-forum fungeert als de “go-to” beleids- en ideeënwinkel van de heersende klasse. Het is belangrijk om dit boek te lezen, zodat je je bewust bent van de “grote verhalen” die binnenkort door de globale elites naar buiten zullen worden gebracht. Zelden vind je zo’n echt, openlijk kwaad in deze wereld. Klaus en het Wereld Economisch Forum, door de poging van het paard van Troje om onze vrijheden te kapen via de “klimaat noodtoestand”, passen in het plaatje.


Klik hier voor een persoonlijke noot en voorlopige afsluiting

Links ter Navigatie


Nieuwste berichten


Verdere navigatie


Door share2know2learn

Je leert me kennen door te lezen. Ook vindbaar op BRIAR. De veiligste gedecentraliseerde chat die er is. Briarproject.org

Geef een reactie