ParaChains

De oplossing voor de paralelle samenleving?

Blockchains that break down walls.

Parachains zijn geavanceerde, volgende generatie blockchains die de beperkingen van legacy blockchain-netwerken overstijgen. Samen vormen ze het Kusama ecosysteem, een onderling verbonden netwerk van gespecialiseerde ketens die de muren van het gecentraliseerde web afbreken. Kusama parachains worden nu gelanceerd – ontdek hoe u kunt bijdragen door mee te doen aan parachain crowdloans.

Parachain staat gelijk aan mogelijkheden

Terwijl andere blockchain netwerken ontwikkelaars alleen in staat stellen DApps te bouwen met behulp van smart contracts, geeft Kusama hen volledige controle over de onderliggende blockchain zelf. Deze flexibiliteit geeft parachain ontwikkelaars de maximale vrijheid om te optimaliseren voor elke specifieke use-case-wat betekent betere en veiligere DApps en diensten voor iedereen.

Legacy Blockchain

Eénheidsmaat past Géén

Een enkel beperkend ontwerp voor het hele netwerk. Geen mogelijkheid om te optimaliseren voor specifieke gebruikssituaties. Er moeten dus compromissen worden gesloten en compromissen worden gesloten.

Geïsoleerd

De meeste blockchains zijn als ommuurde tuinen, afgesneden van elkaar en niet in staat om te communiceren, waardoor de vrije stroom van gegevens en handel wordt belemmerd.

Beperkte schaalbaarheid

Transacties worden één voor één verwerkt, wat leidt tot knelpunten en hoge kosten wanneer het DApp-gebruik piekt.

Moeilijk te upgraden

Zoals alle software, hebben blockchains periodieke upgrades nodig om relevant te blijven. Het upgraden van de meeste blockchains is moeizaam, waardoor ze traag evolueren en reageren op nieuwe technologie.

Geen financieel agentschap

Legacy blockchains zijn afhankelijk van gecentraliseerde organisaties om activiteiten te financieren die ten goede komen aan het netwerk, en gemeenschappen als geheel hebben geen financieel agentschap

Parachain

Gespecialiseerd

Parachains zijn gespecialiseerd in een veelheid van gebruikssituaties, waardoor meer geoptimaliseerde diensten en bloeiende, veelzijdige economieën mogelijk worden.

Gekoppeld

Parachains vormen een rijk onderling verbonden ecosysteem waar gegevens vrijelijk tussen ketens stromen, wat leidt tot innovatieve nieuwe interoperabele diensten.

Schaalbaar

Parachains verwerken transacties “in parallel”, spreiden ze over het volledige multichain netwerk voor maximale schaalbaarheid.

Naadloze upgrades op de keten

Kusama maakt het upgraden van een blockchain een conventionele app, met de mogelijkheid om de meeste updates naadloos en automatisch op de achtergrond uit te voeren.

Treasuries op de keten

Parachains kunnen gebruik maken van schatkisten op de keten, waardoor gedecentraliseerde gemeenschappen het financiële agentschap krijgen dat ooit beperkt was tot bedrijven en overheden.

Zie hier de verschillende mogelijkheden.


Navigatie


Nieuwste berichten

Door share2know2learn

Je leert me kennen door te lezen. Ook vindbaar op BRIAR. De veiligste gedecentraliseerde chat die er is. Briarproject.org

Geef een reactie