Corona Economisch

Ook in deze post weer worden vele voorbeelden genoemd, zonder bronvermelding. Expres! Alles voorkauwen, daar leert niemand iets van. Wanneer jij niet wilt aannemen wat hier staat, dan geloof je dat ook niet wanneer ik daar een link bij vermeld. Wil je zeker weten of deze post adequaat met de waarheid omspringt? Wanneer je denkt van niet, dan zoek je dat op en meld je het hieronder in de comments. Kom dan niet aan met iets van Facebook of Twitter want dat is meestal niet onderbouwd. Dat zijn meningen. Nee, zoek en vind wetenschappelijke onderbouwing van een hier genoemd niet kloppend feit, in jouw optiek. Dan kom ik er op terug.

Jullie gaan gaandeweg deze post denken: “wat een stuk sjacherijn en wat een doemdenker is die gast”. Wanneer je dit een jaar na dato leest dan weet je al dat wat hier staat helemaal niet zo vreemd is. Bedenk maar welke kennis je nu hebt en wat je dacht te hebben in 2020. Wanneer je dit leest ergens begin tot half 2021, kijkt u dan half 2022 nog eens om en herinnert u zich deze fatalistische, pessimistische zwartkijker dan nog eens. U zult me vervloeken vanwege mijn onontkoombare gelijk. Mocht het zo zijn dat er een volksopstand is uitgebroken, Europa-wijd, dan heb je het (on)geluk dat u zich mij herinnert, want dat betekent dan dat je nog leeft. Over geheel de wereld zullen velen het niet hebben gehaald door voorkomend heftig geweld en honger, ja ook in het westen. Wanneer de winkels leeg raken, verdwijnt ons dunne laagje dat wij “beschaving” noemen in no time. Geloof me, ik hoop dat je tegen die tijd kunt zeggen: wat een ongelooflijke ouwehoer was dat, die gast.

Nadat iedereen is gevaccineerd zou alles weer normaal worden? Ondertussen is wel duidelijk dat dat het geval niet zal gaan zijn. De anderhalve meter lijkt te blijven. Een maatregel die de maatschappij sociaal volledig zal ontredderen. Fluisteren, dat woord zal verdwijnen, dat is met anderhalve meter afstand niet haalbaar. Normaal lichaamscontact is niet meer mogelijk. Bij het groeten mag men elkaar alleen nog met de ellebogen aanraken. Wie dat verzonnen heeft had het duidelijk achter diezelfde ellebogen. Men moet toch al een paar jaar in een degeneratief proces zitten wil men dit serieus overwegen. Dit verzint een normaal mens niet. Wat betreft het dragen van mondkapjes; het is niet duidelijk of je na het vaccineren een anderen nog besmet of niet. Je zou door het vaccineren veel meer a-symptomatische dragers kunnen creëren. De meeste mensen krijgen het niet, wordt gezegd, maar ze lopen dan wellicht wel rond met het virus op zak. Die kennis heeft men dus niet, wel is duidelijk dat die dingen longziekten veroorzaken. En hetzelfde geldt voor het oplopen van (het besmet raken door) het virus, daar is het ook niet duidelijk wanneer de overdracht stopt. Het enige waarvan men zegt dat het vaccin het wel bewerkstelligt, dat is; dat je de ziekte minder heftig krijgt wanneer je het langskomt, waarbij de kans dat je er aan sterft nihil zou zijn. Op dit moment gaat ongeveer 0,09% van de oudere, overwegend al zieke medemens in ons land er per jaar aan onderdoor. Wat minder zou zijn wanneer veilig bewezen medicatie gebruikt zou mogn worden. Maar hee, dat kan niet, want dan neemt de angst onder de bevolking af.

De anderhalve meter regel, waarmee ook in de horeca rekening mee moet worden gehouden, wanneer er over een paar maanden nog zoiets als horeca bestaat tenminste. Deze onzalige maatregel zal omzetten doen krimpen en/of prijzen doen stijgen. Per vierkante meter wordt er in voorkomende gevallen wordt er per m2 wordt er tot 4,5 maal minder omgezet, zo simpel is het. “Uitgaan” wordt iets voor de elite. De rest zit gezellig thuis met hoogstens per huishouden 2 mensen op “visite”. Feestjes zijn niet toegestaan, laten we het over festivals maar helemaal niet meer hebben. “Opa, wat is dat? een festival?”

Een nieuw bericht kwam ons ter ore. Het kabinet heeft in haar wijsheid besloten dat er vanaf 1 Juli 2021 weer festivals georganiseerd mogen worden. En, let op: wanneer het door overheidsmaatregelen toch niet door mocht gaan dan krijgt de organisator 80% van de onkosten bergord door die overheid. Nu nog op zoek naar een festivalidee wat 120% niet doorgaat dus.

Die Niederlande haben seit 1940 keine Ausgangssperre mehr gehabt. Jetzt im Jahr 2021 wurde diese Ausgangssperre zwischen 21.00 und 16.30 Uhr wieder eingeführt. Volkomen overbodig. DUS weer een gedragsexperiment. Hoever kan ik een bevolking drijven voordat ze in opstand komen en hoe slaan we dat dan met zo hard mogelijke hand neer. De handhavers worden al zodanig opgeleid en uitgezocht dat vooral agressieve individuen binnen Politie en andere handhaving de boventoon voeren.

Op welke tijd van de dag dan ook iets leuks doen (wat de economie ook laat draaien) wordt steeds meer onmogelijk gemaakt. Er wordt door het RIVM bij monde van van Dissel al gesproken over een vierde golf. Dat een mens dat uit zijn strot kan krijgen is voor Piet onbegrijpelijk. Een heel land naar de verdommenis helpen met jouw leugens. Of zou hij het echt geloven?

Zien de Boeren wat hen staat te gebeuren?



Geef een reactie