Twitter

Wat wil Elon Musk nu precies met Twitter

Elon Musk heeft Twitter gekocht omdat hij van de mensheid houdt (zegt hij) en dat hij ziet dat Twitter daarin een rol, een belangrijke rol speelt. Hij wil een marktplaats, inclusief betaalsysteem waar iedereen kan zijn, alle geloven Pro freedom, Pro people.

Paypal

Elon Musk was een van de oprichters van Paypal. Wat bedoeld was om anoniem te kunnen bankkieren juist vanaf jouw telefoon. Dat is niet geluk; Paypal is gewoon een doorgeefluik geworden. Democratie is erbij gebaat wanneer het financiële systeem ook vrij is. En dat zou dan moeten resulteren in een volledig apart betaalsysteem.


Technologie will change what money is.

Twitter

Wat wil Elon nu doen? Hij begon met bankieren, dat is in zijn bloed, dus hoe zou dat in Twitter in te voeren zijn? Want naar alle waarschijnlijkheid wil hij dat wat hij met Paypal wilde doen gaat nu binnen Twitter gebeuren.

Toen hij Paypal verliet toen moest hij alles achterlaten. Kortgeleden (2017) heeft hij de URL ¨x.com” overgenomen van Paypal.

1999

Toen al zag hij samen met medeoprichters van Paypal de toekomst waarin bijna iedereen een telefoon, liefst smartphone, zou hebben. Paypal wilde een betaalsysteem inrichten waarbij Banken geen rol meer spelen.

Betalingen lopen dan buiten de banken om volledig en alleen via een app op jouw telefoon.

Van telefoon naar telefoon. Zonder tussenkomst van derden. Al moet dit wel via een systeem verlopen natuurlijk, wanneer Elon Musk echt doet wat hij zegt, dan zou dat een gedecentraliseerd systeem moeten worden.

X.com

Musk heeft aangegeven dat hij binnen Twitter een project “X” gaat opzetten. Begint het te dagen?

Hoe

Hoe dit er precies uit zal gaan zien, het lijkt op een paralelle economie, dat moeten we dus afwachten. Facebook heeft iets soortgelijks geprobeerd maar dat is mislukt lijkt.

Bron:

Navigatie

Nieuwste berichten

Door share2know2learn

Je leert me kennen door te lezen. Ook vindbaar op BRIAR. De veiligste gedecentraliseerde chat die er is. Briarproject.org

Geef een reactie