MARBURG Virus

Een virus met, wanneer besmet, 88% kans op overlijden. Belangrijke video: https://t.me/deguldenmiddenweg/75313

Gedeeltelijk Copyright en meer info: 
Verywellhealth
World Health Organization

Je krijgt de feiten, daarna mag je zelf de conclusie trekken

  • Kortgeleden ” opgedoken” in West Afrika;
  • De symptomen zijn dezelfde als die voorkomen bij de vele vormen van vaccinatieschade inzake Covid-19;
  • Die symptomen zullen aan Marburg toegewezen worden. Zie bovenstaande link naar video;
  • Er zijn geen vaccins voor, die zijn (al) in ontwikkeling;
  • De eerste uitbraak was in 1967 in Duitsland en wat nu Servië is;
  • Dat begon bij Laboratorium medewerkers
Klik HIER om de video te zien.

Marburg Virus Disease (MVD)

De ziekte van Marburg is een dodelijke, maar zeldzame, hemorragische koorts die lijkt op Ebola. Hoewel de ziekte gewoonlijk begint zoals vele andere tropische ziekten met koorts en lichaamspijn, kan zij snel leiden tot ernstige bloedingen, shock en dood. Maar liefst negen op de tien mensen met het virus sterven als gevolg van de infectie.  Uitbraken van het Marburg-virus zijn uiterst zeldzaam. De eerste gevallen zijn in verband gebracht met blootstelling aan Afrikaanse fruitvleermuizen en niet-menselijke primaten, maar het virus kan zich ook van mens tot mens verspreiden via lichaamsvloeistoffen zoals bloed of braaksel. Er bestaat geen genezing of effectieve behandeling voor de ziekte van Marburg, waardoor preventie van de ziekte van cruciaal belang is door middel van maatregelen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en het veilig omgaan met lichaamsvloeistoffen.

Marburg, plaats in Duitsland

De eerste besmettingen waren terug te voeren op een lading besmette Afrikaanse groene apen uit Oeganda. Het duurde slechts drie maanden voordat onderzoekers het verantwoordelijke virus hadden gevonden. Zij noemden het naar de plaats van de grootste uitbraak – Marburg, Duitsland. Sindsdien hebben zich uitbraken voorgedaan in Oeganda, Angola en de Democratische Republiek Congo. De grootste epidemie vond plaats in 2004 in Angola en werd vermoedelijk veroorzaakt door besmette transfusieapparatuur, waardoor bijna 400 kinderen werden besmet.

Symptomen van een infectie met het Marburgvirus kunnen zijn:

  • Koorts Malaise Lichaamspijn en hoofdpijn Maagdarmklachten, waaronder waterige diarree, misselijkheid en krampen, vaak ongeveer drie dagen na het verschijnen van de symptomen;
  • Lethargie;
  • Niet jeukende huiduitslag op de buik, borst en rug die plat en rood is met kleine bultjes, vergelijkbaar met de huiduitslag die wordt veroorzaakt door roodvonk;
  • Neurologische veranderingen zoals verwardheid, toevallen en delirium;
  • Ernstige bloedingen, meestal vijf tot zeven dagen na het begin van de symptomen;
  • Orgaanfalen;
  • Bloedafwijkingen zoals een laag aantal witte bloedcellen of lage bloedplaatjes;
  • Afwijkingen in de nier-, lever- en stollingsfunctie

In veel gevallen treden de symptomen ongeveer een week (vijf tot tien dagen) op nadat iemand met het virus is besmet, maar ze kunnen ook na twee dagen tot drie weken optreden. 

De ziekte van Marburg is vaak dodelijk. Tussen de 23% en 90% van de mensen die met het virus besmet zijn, sterft eraan, meestal ongeveer acht tot negen dagen nadat de eerste symptomen zich hebben voorgedaan.

Oorzaken en Complicaties

De gevolgen op lange termijn van de ziekte van Marburg zijn niet zo goed bekend als die van andere virussen zoals Ebola. Dit kan, althans gedeeltelijk, te wijten zijn aan het hoge sterftecijfer bij sommige uitbraken en de zeldzaamheid van de ziekte. Het is moeilijk om de gezondheidsproblemen te bestuderen nadat iemand van een infectie met het Marburgvirus is hersteld, wanneer zo weinig mensen daarvan genezen.  Dat gezegd hebbende, hebben eerdere uitbraken enkele aanwijzingen achtergelaten over hoe het virus de gezondheid van iemand op de lange termijn zou kunnen beïnvloeden.

Deze complicaties kunnen zijn:

  • Myalgia (spierpijn)
  • Arthralgia (gewrichtspijn)
  • Hepatitis (zwelling in de lever)
  • Asthenia (zwakte)
  • Oculaire (oog) ziekte
  • Psychose

Overdracht

In eerste instantie werd Marburg overgedragen van Fruit-Vleermuizen naar de mens.

Marburg wordt overgedragen van mens op mens door direct contact (via beschadigde huid of slijmvliezen) met bloed, afscheidingsproducten, organen of andere lichaamsvloeistoffen van besmette mensen, en met oppervlakken en materialen (bv. beddengoed, kleding) die met deze vloeistoffen besmet zijn.

Werknemers in de gezondheidszorg zijn vaak besmet geraakt bij de behandeling van patiënten met vermoedelijke of bevestigde MVD. Dit is gebeurd door nauw contact met patiënten wanneer de voorzorgsmaatregelen voor infectiebestrijding niet strikt worden toegepast.

Overdracht via besmette injectieapparatuur of via prikaccidenten wordt in verband gebracht met ernstiger ziekte, snelle achteruitgang en, mogelijk, een hoger sterftecijfer.

Begrafenisplechtigheden waarbij rechtstreeks contact met het lichaam van de overledene plaatsvindt, kunnen ook bijdragen tot de overdracht van Marburg. Mensen blijven besmettelijk zolang hun bloed het virus bevat.


Klik HIER of op de afbeelding voor de virdeo

Korte verdere navigatie


Door share2know2learn

Je leert me kennen door te lezen. Ook vindbaar op BRIAR. De veiligste gedecentraliseerde chat die er is. Briarproject.org

Geef een reactie